Ludvig Åhlund

Share on Facebook

Vilken dag och vilket lag!

5 juli, 2013

 
Ibland är det extra speciellt och underbart att vara svensk. I förrgår var verkligen en sådan dag!
 
Vid förstarten inför Medeldistansfinalen fick vi grabbar höra att Lisa tagit silver och att Europa och framförallt Norden var överrepresenterade i toppen av tjejklassen. Det skulle gå fort, det skulle vara svårt och det skulle passa oss utmärkt.
 
Jag hade inget att förlora. Gick ut offensivt och fick en kanonstart. De fem första kontrollerna i den steniga sluttningen flöt på i det närmaste perfekt och jag hade kommit in i loppet på bästa sätt. Låg i detta läge på fjärdeplats med tätkänning. Kom sedan ikapp en virrig italienare och därmed sprack min bubbla. Jag började tappa fokus på mitt och började göra småsvängar. På de två sista riktigt svåra skråsträckorna kom sedan misstagen. Gled ner för långt i sluttningen och tappade tid. Gav järnet på slutet och vräkte mig över mållinjen efter att ha tagit ut allt jag satt in på banken i form av träning fram till denna dag. Halvt besviken över att inte ha kunnat hålla ihop det ända in dunkar jag näven i marken. Det hade kunnat bli så mycket bättre…
 
Blev till slut elva, 1:26 efter, men trots det hade jag fyra andra svenskar före mig i resultatlistan. Helt otroligt vilken laginsats! Och att Emil, Anton och Jens ockuperar pallen totalt är ju helt sjukt! Det händer ju bara inte!
 

Sträcktider

 
GPS-tracking

 
Tjeckisk TV-sändning! (86 min) Jag syns först efter 58 min

 

 

 

 

 

 

Just nu är det kommentarer.