Ludvig Åhlund

Share on Facebook

Stabilt medeldistanskval

2 juli, 2013

 
Jag ville hitta den rätta känslan. Få tryggheten som lönar sig i längden. Förlängde den lätta förstakontrollen mot grönområdeskanten. Tog höjd för att få tvåan uppifrån trots bra sikt rakt på. Två säkerhetsåtgärder som fick mig att komma in i loppet.
 
Medeldistanskval är bland det roligaste som finns. Hela morgonen längtade jag till sista startpipet och att få ut å njuta i skogen. Banan erbjöd inga överraskningar och kanske agerade jag lite för defensivt. Hade som mål att springa så pass bra tekniskt att jag skulle slippa ta ut mig mer än nödvändigt fysiskt. Lyckades bra med det, dock inte perfekt. Gjorde småbommar på totalt ca 1,5 men kände ändå att det skulle räcka till A-final vilket det också gjorde. Kom elva i heatet 2,5 min efter vilket ger ett utgångsläge mitt i fältet imorgon.
 
Det är imorgon det gäller. Jag har mer att ge och inget att förlora. Ska leva upp till SOFTs slogan och orientera offensivt men samtidigt säkert. Det är tekniken som kommer avgöra, och jag vill gärna se till att min teknik stämmer perfekt. En rafflande final väntar och det ska bli enormt häftigt att få vara med och springa den. Jag har min taktik klar för mig. Återstår bara att genomföra den. Det är imorgon det gäller…
 

JWOC Hemsida

 

 

 

Just nu är det kommentarer.