Ludvig Åhlund

Share on Facebook

Sprint-SM

26 april, 2013

 
Lite sent kommer en kort redogörelse från förra helgens Sprint-SM. Ville inte få er att tro att jag drabbats av publiceringsvansinne med nya inlägg varje dag. Ni som jag måste få lite andrum.
 
I kvalet gjorde jag dumt i att underskatta svårighetsgraden i vad jag förväntade mig vara en typisk ”svensk” sprint. Eftersom mycket fokus behövde läggas på att genomföra varje sträcka optimalt blev loppet aningen knackigt då det var svårt att ha bra framförhållning. Kom trea i kvalet, nio sekunder från seger, och kände att jag hade mer att ge i finalen – både fysiskt och tekniskt.
 

 
Inför finalen förberedde jag mig noga samtidigt som nervositeten kom smygande under morgonen. Var beredd på en klurig och fysisk inledning på finalbanan, ville inte göra samma nonchalansmisstag som i kvalet. Hade bra känsla under loppet där tekniken fungerade bättre och den fysiska avvägningen kändes lagom. Tycker inte att finalbanan erbjöd lika stor utmaning som kvalet, vilket inte var till min fördel. Är dock nöjd med mitt genomförande av tävlingen men hade hoppats på en topp-tio-placering. Det blev istället en trettondeplats.

Just nu är det kommentarer.