Ludvig Åhlund

Om Mig


Kl. 22:19 torsdagen den 12 maj 1994 föddes Johan Ludvig Åhlund på Umeå BB. Som liten var jag rund å go som en liten rulltårta, och mina föräldrar trodde knappast att jag skulle bli en elitorienterare i framtiden. Jag har alltid varit sportintresserad och testat många olika sporter, men jag insåg snabbt att orientering var sporten för mig. Jag upptäckte tidigt att jag hade känsla för att läsa kartan vilket motiverade mig att fortsätta orientera. Sedan dess har tekniken alltid varit min stora styrka och trygghet.

Jag utvecklades mycket som ungdom och junior, mycket tack vare min moderklubb Nolaskogsarna, min tränare Mikael Lindnord och OLGY Sandviken. Mitt stora mål att representera juniorlandslaget uppfylldes vid 18 års ålder. Att få springa i blågult på både Ungdoms-EM och Junior-VM var två roliga och lärorika höjdpunkter!

Mina studier på Tränarprogrammet och stödet från Idrottshögskolan i Umeå har bidragit till att min utveckling nått en ny nivå under det senaste året. Jag representerar numera Malungs OK och våran inspirerande elitmiljö tänker jag också ska hjälpa mig mot mitt långsiktiga mål att nå världstoppen inom 5-10 år. Jag är fullt medveten om att det krävs mycket för att nå dit, men jag har en bra plan över jobbet som ska göras. Min drivkraft är att se hur långt jag kan gå, och resan mot toppen, den har bara börjat.