Ludvig Åhlund

Share on Facebook

Lägesrapport från andra sidan jorden

13 februari, 2014

Vi har nu tillbringat en månad här i Australien och vi trivs som fiskar i vattnet! Det är ett väldigt harmoniskt land, både när det gäller kultur, djur och natur. I ur och skur. Dock har skurarna varit ytterst sällsynta. Med andra ord har vi haft kanonväder!
 
Efter en dygnslång men relativt behaglig flygresa med mellanlandning i Dubai anlände vi till Sydney den 14 januari klockan 22.30. Vi hade tvättat våra skor ytterst noga för att över huvud taget bli insläppta i landet, men det räckte med att i säkerhetskontrollen svara nej på frågan om vi hade med oss någon skit från Sverige.
 
Buskörning

Bus(s)körning i Dubai

 
Första dagen i Sydney spenderades som turister genom att bland annat kolla på den där konstiga byggnaden som någon skum dansk arkitekt ritat. På kvällen hämtades vi upp av Tracy Marsh (tidigare Bluett) som tävlade i Nolaskogsarnas (enligt Ludvig) fina färger under några år i Sverige.
Dagen efter tog vi en färja från Circular Quay till Manly, vilket är ett måste enligt Tracy om man är i Sydney. En löptur längs kusten tog oss upp till Curl Curl Beach där vi badade, lekte och snorklade tillsammans med Tracy och hennes barn.
 
Snea Annika
 
Löpludde
Senare under kvällen visade hon oss bilder från när hon var i Sverige. Tror ni inte att det dyker upp en blond liten fyraårig pottfrille-pojke på en av bilderna!?
 
Nästa anhalt stavas Stanthorpe och ligger cirka tre timmar med bil sydväst om Brisbane. Där bodde vi hos ett pensionerat par, Eric Andrews och Liz Bourne, in the middle of nowhere. Hos dessa orienteringsälskande människor ägnade vi mycket tid åt att planera och genomföra ett orienteringsläger för Queenslanders. Riktigt kul att kunna bidra med våra erfarenheter och extra inspirerande att de uppskattade det så mycket. Vi höll även en föreläsning om hur man kan förbättra sin orienteringsteknik.
 
Cascades.Hard 6,6k
 
Tekniksnack
 
Sprint
 
Exempel från föreläsningen – Sprintteknik

 
Lokalkändisar
 
Artikel i lokaltidningen (klicka för större bild)

 
Kommande vecka spenderades även den i Stanthorpe och Ludvig hann med ett sjukt häftigt OL-pass utöver det vanliga medan Annika låg dunderförkyld i sängen.
 
Cascades Ludde
 
ZzzZzz
 
Sen var det dags att byta värdfamilj för ett tag. Vi begav oss till Brisbane för att bo hemma hos en kvinnlig orienterare vid namn Su Yan Tay och hennes familj. Hon och en av hennes söner tog med oss till Noosa, ett semesterparadis vid kusten norr om Brisbane. Där hade vi två härliga dagar med bland annat kajakpaddling, simning, bodysurfing och tre löpturer i den fina nationalparken.
 
Bada!
 
Bada!
 
Kajak Ludde
 
Kajak Annika
 
Tillbaka till Brisbane igen för några träningsdagar innan vi styrde kosan in i landet igen, den här gången till Toowoomba/Crows Nest, där vi nu befinner oss. Här kommer vi att hjälpa till med lite träningar samt prata orientering i fyra olika skolor. Det ska också bli spännande att springa på några av kartorna som Ludvigs pappa ritade när han själv var här som nittonåring!
 
LA
 
Som du förstår leker livet just nu! Vi ska försöka uppdatera lite oftare framöver!
Vi kommer även skapa ett fotoalbum på facebook, håll utkik!
Ludvig och Annika

Just nu är det kommentarer.