Ludvig Åhlund

Share on Facebook

JVM-debuten avklarad!

1 juli, 2013

 
Kommentarer som ”Fy fan vilken jävla bana!” och ”Bland det tuffaste jag varit med om!” kunde urskiljas i det svenska lägret efter dagens inledande långdistans. Jag är beredd att hålla med.
 
Hade en bra känsla i kroppen i början av banan men insåg snabbt att jag öppnat lite för offensivt. Underskattade kuperingen som verkligen tog ut sin rätt senare under loppet! Bra framförhållning och konsekvent genomförande trots trytande krafter. Är nöjd med valda vägval samt taktik och teknik men för att hamna i toppen hade jag dock behövt ha bättre fysik. En erfarenhet att ta med sig och utveckla för framtiden. Jag känner att en förbättring fysiskt är ett måste, de andra faktorerna behärskar jag ganska bra i nuläget.
 
Trots att förutsättningarna med tufft kuperad terräng och enkel orientering inte talade till min fördel kämpade jag varenda meter fram till att mållinjen korsades. Är varken förvånad eller besviken över en 54e plats i mitt första Junior-VM-lopp. Svårt att påverka resultatet mer än att ha presterat det bästa möjliga av sin egen situation.
 
Nu ser jag mycket fram emot medeldistansen som inleds med kval imorgon. Jag ska bara orientera lika lugnt och systematiskt som vanligt för att säkra en plats bland de 60 som springer A-final på onsdag.
 

GPS-tracking från dagen

 
JWOC Hemsida

 
Och så lite bilder…

 

 

 

 

 

 

 

 

Just nu är det kommentarer.