Ludvig Åhlund

Share on Facebook

Inför Swedish League i underbar hemmaterräng

9 maj, 2015

Noggrann, målmedveten och tålmodig. Dessa är ledorden som kommer vara extra viktiga för att jag ska gå stärkt ur mina första seniorår. Att ha en långsiktig plan och vara beredd på att inte göra lika bra resultat som tidigare tror jag är en nyckel för att behålla motivationen att vilja nå världstoppen.
 
Efter analys av styrke- och fystester har jag i vinter valt att fokusera på att höja min högstanivå eftersom det är den som begränsar. Genom korta intervaller och hård benstyrka har jag vant kroppen att tåla högre hastigheter utan att gå in i väggen, vilket jag fick bevisat under Natt-SM där jag kunde hänga med och bitvis orientera ifrån självaste Gustav Bergman. En grymt härlig känsla som boostar självförtroendet inför fortsättningen!
 
Jag har valt ett lite annat tävlingsupplägg än tidigare år då jag sprungit de allra flesta värdetävlingarna och några småtävlingar därtill. Av erfarenhet har jag lärt att för mycket tävlande sliter på kroppen, så istället för att springa alla Swedish League- och SM-tävlingar lite halvdant vill jag ge mig själv chansen att verkligen prestera på topp under ett enskilt tillfälle. Det tillfället kommer vara under Swedish League-finalhelgen i Aspeå 23-24 maj.
 
DSC_5015
 
Den största anledningen till varför jag valde just de tävlingarna är för att det är hemmaterräng. En terräng där det vana norrlandsögat på kartan kan urskilja var den glesa tallskogen övergår till granskog, där kurvbilden avslöjar var de snabbaste stråken finns och där högsta fokus krävs för att spika en snorsvår jacksänka i den detaljrika berghällssluttningen. Det är med andra ord en härligt teknisk och finfin terränglåda som väntar. En terränglåda jag vet att jag behärskar.
 
Här kommer en liten film som teaser inför finalhelgen av Swedish League som Jonathan Ström klippt ihop:
 


Hoppas vi ses där! Jag kommer vara taggad till tusen!
 

Just nu är det kommentarer.