Ludvig Åhlund

Share on Facebook

Härlig inledning på Silva League!

3 maj, 2013


 
Vårsäsongen fortsätter med fina formbesked! Två stabila lopp och en femteplats i totalställningen blev helgens resultat av fina tävlingar i Tibro.
 
Lördagens långdistans mätte nästan 13 småkuperade och lättsprungna kilometer. Då det var så öppet var det svårt att hålla igen på farten, vilket gav eftertryck sista halvtimmen. Låg på gränsen i stort sett hela loppet och var helt slut efter målgång. Låg kvar på marken och flämtade flera minuter. Missade 1,5 min på en u-grop mitt i ingenstans samt några få småsvängar men är ändå nöjd med loppet. Att ”bara” vara 3 min från seger på en tuff långdistans ser jag ändå som positivt då fysiken verkar ha höjt sig en nivå från ifjol.
 
Eftersom urladdningen gjorde mig trött la jag mycket fokus på återhämtningen i form av kort nedjogg, stretch men framförallt att fylla på med energi. Åt dubbla middagar för att vakna till ordentligt igen. Klurade en del på vad morgondagens förlängda medeldistans skulle erbjuda. Förstod att de sparat det mest tekniska området och därmed höjdes förhoppningarna om en rolig tävling även nästa dag.
 

 
Startade sist i klassen och var till slut alldeles ensam vid startplatsen som jag prickat ut sedan tidigare. Inledde avvaktande för att ha krafter kvar till den förmodade lätta avslutningen. Tog ett säkert men sämre vägval till 2an där jag tappade halvminuten. Sedan började upphämtningen. Koncentrationen var hundraprocentig resten av loppet. Plockade skärm för skärm utan tveksamheter samtidigt som jag pressade kroppens halvdana dagsform att springa fortare. Avancerade hela vägen upp till en fin andraplats. Kunde efter målgång inte annat göra än att släppa ut glädjen av att ha genomfört ett riktigt bra lopp! Inte mycket som slår den känslan!
 

 
Var lite osäker på formen inför helgen då jag valt att testa ett upplägg utan formtopp. Jag har upptäckt att jag i vissa lägen presterar bättre i slutet av en hård träningsperiod än om jag släpper upp träningen. Visste däremot inte om det skulle bli för tufft, men bevisligen var det ett bra beslut! Med lite toppning på det här inför de två sista Silva League-helgerna blir det kanske ännu bättre! Bara att testa och se.

Just nu är det kommentarer.