Ludvig Åhlund

Share on Facebook

Grundträningen inledd med härligt självförtroende!

4 november, 2012

En skön återhämtningsperiod har äntligen lämnat plats åt den alltid så efterlängtade vinterträningssäsongen. För min del är oktober alltid en månad ämnad åt motivationsträning. Det har inneburit en hel del sköna och roliga pass, men inte så mycket mängd. Det ges tid till att samla sina tankar och att landa efter en hektisk höst med späckat program. Det är inte förrän nu som det märks att det varit en lång och krävande säsong. Nu när våtsockarna, fingervantarna och vintertightsen åker på på träningarna. När jag inte känner det där suget efter att träna med karta i handen. Det är tydliga tecken på att orienteringssäsongen 2012 är till ända.
 
2012 har en rad olika härliga händelser att se tillbaka på, fina framgångar varvat med roliga upplevelser. Premiärvinsten i Silva League, EYOC-stafettguldet och den fina SM-hösten har varit höjdpunkterna prestationsmässigt medan lägren i Åhus, Turkiet, Göteborg och Tjeckien gett erfarenheter framförallt i den tekniska biten.
 
Jag tänker fortsätta skynda långsamt framåt i samma takt som tidigare och ser nu mycket fram emot den stundande vintersäsongen. Det är så skönt att ständigt vara lite mör i benen, att få lite träningsvärk som ett tecken på att man verkligen gjort någonting. Det är förstås extra peppande och motiverande att ge järnet i vinter då jag nyligen blivit uttagen som en av fem grabbar som tillsammans med fem tjejer utgör landslagets juniortrupp 2013. Närmast är en helgsamlig i Södertälje inbokad, som nästa år följs av ett läger i Turkiet v8 samt ett sprintläger i Italien v11. Det känns minst sagt väldigt inspirerande! Att ha en plats i landslaget är för mig en viktig morot för att ge det där lilla extra på varje backintervall i Kungsberget, åka ett extra varv runt milen i Högbo eller pressa tiden på både snabbdistansrundan, reflexrundan och 3000 meter. Allt för att kunna möta säsongen 2013 med känslan att jag är precis så förberedd jag kan bli.

Just nu är det kommentarer.