Ludvig Åhlund

Share on Facebook

Äntligen dags för Junior-VM!

30 juni, 2013

Tiden är inne. Drömmen jag haft sedan ett år tillbaka har nu blivit verklighet. På plats i Tjeckien stiger nu förväntningarna på det som komma skall. Stämningen är på topp – snart smäller det!
 
Innan JVM-snacket ges en rapportering av vad som hänt senaste tiden. Inför finalhelgen av Silva League låg jag med i toppen. Efter en tung medeldistans och krävande jaktstart kunde jag ta mig i mål på en fin fjärdeplats i H20. Min fina vårsäsong med SM-silver och topp-sju-placeringar på samtliga Silva League-tävlingar gjorde att jag fick det glädjande beskedet om att få springa Junior-VM!
 

Fyra i Silva League

 
JVM-uttagen!

 
Efter en lugn återhämtningsvecka med bland annat kontrollmarkering inför High Coast 2-days (FILM) lades fullt fokus på Tjeckienrelevant träning. Både långdistansen och medeldistansen avgörs i kuperad terräng. Därför spenderades många intervallpass med karta i just kuperad terräng. Favoritpasset var intervaller uppför på stig och sedan direkt springa en OL-intervall utför igen. Det var en riktigt rolig och bra träningsform, fysiskt tufft och tekniskt krävande!
 
Därefter samlades JVM-truppen i Åhus för Pre-Camp under min studentvecka. Dagarna där fylldes av relevanta träningar och mycket skratt. Kul att få ihop gruppen och att göra lite förberedelser gemensamt! Tog sedan tåget tillbaka till Sandviken för att avsluta min härliga OLGY-tid genom att ta studenten. De tre åren har gett mig så mycket att stoppa i ryggsäcken men samtidigt känner jag mig lagom mätt och redo att testa något nytt.
 

 
Drog direkt efter studenten vidare till Finland för Jukola. Sprang för ovanlighetens skull sistasträckan vilket var riktigt skoj! Kroppen kändes bättre än på länge och jag gjorde ett väldigt bra lopp!
 
Återvände hem till Sverige för att göra de sista förberedelserna hos Annika i Brottby. En skön vecka för att fylla på med energi!
 

 
Slutligen är jag och gänget nu framme i Hradec Kralove. Vi har testat terrängen, snackat taktiker och proppat oss fulla med all möjlig information som kan tänkas vara användbar. Allt för att kunna prestera så bra vi kan under årets i särklass största, viktigaste och roligaste tävlingar!
 

 
Imorgon är det dags. Som jag har längtat på att få genomföra den dröm jag haft sedan många år tillbaka. Att få springa ett Junior-VM känns riktigt inspirerande! Jag känner mig ändå lugn och trygg i situationen. Jag är väl förberedd och vet vad jag ska göra. Egentligen inga konstigheter alls, det är bara att göra som vanligt. Morgondagens utmaning består av 9,9 kilometer, 620 meter stigning och 21 kontroller som ska plockas. Full fokus och ny rapportering imorgon!
 
Inför JVM

 
JWOC hemsida

Just nu är det kommentarer.